Tulosta sivuUutiset 2006

21.4.2006 14.43

Tarrakilpailun tulokset

Taide-lehden julkistamaan taidekilpailuun tuli runsaasti kuvia, kaukaisin Ranskan Marseillesta. Tarroja oli liimailtu niin intiimeihin kuin poliittisiinkin paikkoihin.

kisa-hor


Palkitut:


1. Hanna Leinonen, Helsinki
Perustelut: Veräjämäen metsässä otetussa kuvassa ihmisen ja luonnon  tekemä yhdistyy kauniiksi patsaaksi, jonka Leinonen nimeää taiteeksi.  Tämä olisi hienoa nähdä paikan päällä.

leinonen1-p


2. Timo Kukkola, Kerimäki
Perustelut: Kuva tuo elävästi esille paikallisen kulttuuripolitiikan  ja Savonlinnan taidemuseon sulkemisen herättämiä tuntemuksia. Tarra  ja sen paikka on osoitteleva mielenosoitus karsimispolitiikkaa vastaan.

kukkola1-p
 
3. Jarmo Hämäläinen, Helsinki
Perustelut: Elävässä käytössä olleet VR:n makasiinit puretaan  kiiltävän musiikkitalon tieltä. Kaunis kuva vangitsee haikean  tunnelman, joka kevättalven makasiineista huokuu.

hamalainen1-p
 

Kunniamaininta:Joel Rosenberg, Helsinki
Perustelut: Tarra merkitsee taideteoksen, joka monelta jää  huomaamatta, koska se sopeutuu kaupungin merkistöön. se myös  alleviivaa sitä, että taidekokemus on ilmainen.
rosenberg1-p

Muut kuvat:Jukka Aaltonen, Tampere

aaltonen1-p
 

Mikko Hallikainen

 KUVA TULOSSA

Aulis Harmaala

Kommentissa käsitellään taiteilijan tekstuaalisen teoksen ja yleisön suhdetta, sekä arvioidaan nk. nykytaiteen matkaa tämän hetken yleisön edestä tulevaisuuden foorumien arvotettavaksi.

harmaala1-p
 
harmaala2-p
 
harmaala3-p
 
harmaala4-p
harmaala5-p
 
harmaala6-p
Elina Hilpinen, Tornio

Kuvanottopaikka: Luukkaankankaan pysähdyspaikka, Tornio–Kemi -moottoritien varrella 19.3.2006.


hilpinen1-p
Liisa Juhantalo, Kankaanpää

Koira on nimeltään Pella, ihana suomenpystykorva, harvinainen sensitiivinen arka ja hieno yksilö.

juhantalo1-p
 
Heikki Kastemaa, Helsinki

kastemaa1-p
Melina Mäentaka, Turku

maentaka1-p

maentaka1-p

maentaka2-p
Joonas Mikola, Oulu

Olin tossa ykspäivä tutkimassa yhtä taloa jota puretaan nytten ja siellä oli yhdellä valkoisella seinällä pelkästään neliön muotoinen peili. Pistin sen peilin alapuolelle "ethän koske" tarran ja peili alkoi näyttää heti teokselta. Rakennusmiehillä on varmaan ollut tarrassa ihmettelemistä...KUVA TULOSSA

Sakari Puranen

puranen1-p
Keijo Reini, Helsinki

reini1-p
Jaakko Rönkkö, Kuopio

ronkko1-p

ronkko2-p

Peter Rosvik, Vaasa

rosvik1-p
Otto Santala

KUVA TULOSSA

Katja Särkkä

sarkka1-p

 
sarkka2-p
Ilkka Tahvanainen, Joensuu

Kuva on kannanotto moniäänisyyden puolesta. Asumispaikkojen ja mielipiteiden mahdollisuuksien puolustukseksi. IItselläni ei ole henkilökohtaista problematiikkaa asian tai lehden kanssa. Kyse on laajemmasta ajattelun horisontista.


tahvanainen1-p
 

Katja Vartiainen, Marseille

Opiskelen taiteen maisteriksi Marseillen kuvataideakatemiassa, Ranskassa ja kaupunki on kuin Bronks New Yorkissa, eli kirjavan viihtyisa, monessa mielessäa. Otin kuvia keskustasta, graffiteja ja tageja on itse asiassa lahes jokaisessa rakennuksessa paitsi keskustan poliisiasemassa, eikäa edes tagit haitaa minua enää. Kaupunki on tarkoitettu elämiseen, ei toisten tarkkailemiseen. Huomattavasti vakavampia ongelmia ovat perhevakivalta, raiskaukset ja pahoinpitelyt. Eikä Helsingin julkinen terveydenhuolto ole rahapulassa? Olisi kiinnostavaa tietää, minne kaupungin rahat todellisuudessa virtaavat...

Koska Helsingissä päätettiin, etta harmaa on neutraali väri, joka ei haittaa ketään? Katsoisin mieluummin maalattuja betoniseiniä. Taivaskin on harmaa niin usein.

Ohessa valokuvia Marseillen keskustasta, jossa 50-vuotiaat aikuiset liimaavat mm mielenosoitusjulisteita (cpe:ta vastaan) keskellä äaivääa pitkin Marseillen kaupunkia, ja kaikkien mielestä se on oikeutettua. En ole myöskään kuullut kenenkään saaneen sakkoja ns 'töhrimisestä.

anona1-pb


anonb1-p

 
anonc2-p

 
anonc3-p
anonc4-p
anonc6-p
anonc7-p
anonc8-p
anonc9-p
Heikki Vesterinen, Mänttä

Jokin aika takaperin huomasin, että kotini lähellä olevan polun varressa joku oli asettanut kiven nuoren puun oksanhankaan. Joku oli jättänyt merkin. Ajattelin jatkaa ketjua ja jättää oman merkkini. Liimasin tarran puuhun kiven alle. Ei kovin rohkea teko, mutta mielestäni se voi herättää kysymyksiä siitä, mikä on taidetta ja mikä on meidän vastuumme ympäristöstä. En tiedä, kuinka kauan tarra kestää puussa kiinni, mutta ainakin vähäksi aikaa sain oman merkkini olemassaolostani.


vesterinen1-p

Pekka Virtanen, Jämsänkoski

virtanen1-p

Palaa otsikoihin