Tulosta sivuUutiset 2009

5.2.2009 13.45

Kirjoittamista Euroopan laidalla

Edge of Europe pohtii kirjoittamisen ja tekstin mahdollisuuksia nykytaiteessa.

Edge of Europe on sosiaalinen, pedagoginen ja kokeellinen projekti, joka tutkii kirjoittamisen taiteellisia ja kriittisiä mahdollisuuksia mm. performanssin, teatterin ja nykytaiteen alueilla. Taiteilija Maija Hirvasen suunnittelema ja koordinoima projekti on Kiasma-teatterin ohjelmistoa 2008-2010.

edge 1 netti
Edge of Europen järjestämän taiteilijalaboratorion performanssipresentaatio Kiasma-teatterissa 11.10.2008. Kuva: Petri Summanen.
Pohjoismainen kulttuuripisteen rahoittama projekti toteutuu osaksi internetissä, mutta myös organisoi ja suunnittelee laboratorioita ja työpajoja, järjestää presentaatioita ja luentoja sekä toteuttaa taiteellisia töitä ja taiteilija-kirjoittajien tapaamisia. Kevään 2009 ohjelmassa on vuorossa mm. teoreetikko, Ylva Gislénin presentaatio 'Disturbing Practice'. Presentaatio käsittelee taiteellista tutkimusta ja siihen liittyviä strategioita sekä tiedon tuottamista. Syksyn ohjelmassa on taiteilijalaboratorio, josta pidetään avoin presentaatio sekä yhden teoksen toteutus. Myös kaikille avoin kirjoituspiiri kuuluu 2009 toimintaan. Projektin tapahtumat, päivitykset ja uudet yhteistyöt ovat nähtävillä Edge of Europen web-sivuilla.

"Nimi Edge of Europe viittaa toisaalta tuntemiemme karttojen reuna-alueisiin ja sijainnin määrittelemiin lähtökohtiin maailmassa. Toisaalta se on kysymys. Kun menemme reunalle, siirtyykö se muualle?" kertoo Hirvanen tiedotteessaan.

Ylva Gislénin luento 'Disturbing Practice' 21.3.2009 klo 15:00, Kiasman Seminaari. Lisätietoja: www.edgeofeurope.net.


Palaa otsikoihin