Tulosta sivuKritiikit 2-07

Taidehallin keväässä soi jazz

Aikojen saatossa jazz on muuttunut, eikä taidekaan ole pysähtynyt paikoilleen. Konstruktivismin puhtaat muodot ja toisistaan erotetut värikentät olivat suosittuja myös jazzlevyjen kansissa.

Lue lisää


Luonnon lyriikasta parisuhteen ja pornon pohdintaan – Markus Konttinen, Kukka Paavilainen, Heidi Romo, Arto Korhonen

Markus Konttinen kuuluu Suomessa niihin pitkän linjan vahvoihin tekijöihin, jotka uskaltavat vaihtaa tyyliä ja tekemisen tapoja, hypätä sivupolulle vaikka eivät ehkä voisi ennakoida, mitä sieltä löytyy.

Lue lisää


Mahtava matka maailmanmatkaajan taiteeseen – ja matkalaiselämyksiin – Mari Rantanen, Maija Blåfield

Näyttely nostaa esiin Rantasen taidetta noin kahdenkymmenen vuoden ajalta ja on tähän mennessä laajin hänen tuotantoaan esittelevä kokonaisuus, joka Suomessa on nähty.

Lue lisää


Helsingin kaupungin taidemuseon hankinnoista

Tämänkertainen kokoelmanäyttely keskittyy maalaukseen, ja mukana myös nuoria ja suurelle yleisölle melko tuntemattomia taiteilijoita.

Lue lisää


Mitä jäi huomaamatta? – Jussi Heikkilä, Timo Heino, Veikko Hirvimäki, Katarina Reuter

Jussi Heikkilän, Timo Heinon, Veikko Hirvimäen ja Katarina Reuterin voi täysin uskottavasti todeta käsittelevän teoksissaan luonnon ja kulttuurin monimutkaista suhdeverkostoa.

Lue lisää


Reino Laitasalon tarina

Pitkät, lempeän groteskit hahmot astuvat esiin Werstaan tarkoituksellisen karuissa näyttelyhalleissa. Reino Laitasalo (1929) on pysytellyt uskollisesti pienen ihmisen tuntemusten ja yhteisöllisyyden kuvauksessa.

Lue lisää


Tarja Pitkänen-Walter maalaustaiteesta

Tarja Pitkänen-Walter tutkii taiteessaan olemassaolon peruskysymyksiä yksilöllisen kokemuksen kautta. Jokainen nyt-hetki on ääretön ihmetys sille, joka pyrkii ymmärrykseen.

Lue lisää


Sisäiset piilokuvat – Mari Sunna

Sunna tuntuu katsovan todellisuutta (kuin Lumikki) tarunomaisen, sisäisiä olemisentapoja paljastavan peilin kautta.

Lue lisää