Tulosta sivuKritiikit 3-07

Mäntän kuvataideviikot 2007

Suomen 25 parasta taiteilijaa on provosoiva nimi näyttelylle, mutta provokaatio kohdistuu vain osaan mahdollisesta yleisöstä. Moni osaa liittää sen ja Alepa-ruokakaupan fontilla tehdyn logon luontevaksi osaksi Jani Leinosen tuotantoa.

Lue lisää


Ars Fennica Markus Kåhrelle

Markus Kåhren teokset ovat lähes yleismaailmallisella tavalla aitoa ihmetystä herättäviä, koska ne kyseenalaistavat esittämistä, havaintoa ja merkitystä koskevia käsityksiä ja muotoja. Tarkkaan ottaen siis mistä on kyse?

Lue lisää


Turku Biennaali 2007

Turku Biennaali koostuu tällä kertaa barcelonalaisten ja suomalaisten taiteilijoiden töistä. Näyttelyn luonne on selkeä ja raikas.

Lue lisää


Hanna Vahvaselkä, Heimo Suntio, Tuija Lindfors ja Tiina Valkeapää

Kuvataiteessa käytetään nykyään paljon sanaa ’prosessi’. Verkkotietosanakirja Wikipedian mukaan prosessi on ”sarja tapahtuvia tai suoritettavia toimenpiteitä, joista saadaan jokin tulos."

Lue lisää


Poseeraavia ihmisiä – ja heidän eläimiään

Anhavan kesänäyttelyssä tähtäimessä ovat ennen kaikkea lemmikit ja kotieläimet. Niitä on monenlaisia. Toteutus ja tarkoitusperät vaihtelevat. Rauha Mäkilä etsii kontaktipintoja poseerauksista.

Lue lisää


Kuvitteellinen kotiinpaluu – Oi maamme!

Kaikki aikatasot elävät meissä, vaikuttavat toisiinsa ja rakentavat käsitystämme Suomesta ja suomalaisuudesta. Kuvat ovat osa minua, sekin, mitä pidän vieraana ja se, mikä muuttuu.

Lue lisää


Hetkittäistä näkemistä – Kuopion taidemuseo

Prosessin seuraamiseen menee oma aikansa. Näkemisen hetki on pitkä. Voinko oikeasti pelkästään katsomalla tajuta teoksen jujun?

Lue lisää