Tulosta sivuKritiikit 4-07

Lukijoiden taidekesä 2007

Roni Hornista Venetsian kautta Riiko Sakkiseen

Lue lisää


Päivä Helsingissä – Helsingin Taiteilijaseura 40 vuotta

Taisi kerrankin tapahtua niin, että matka taidenäyttelyyn oli suurempi elämys kuin itse taidenäyttely. Harvoinpa sitä matkustaa yhteen näyttelyyn käyttäen kolmea bussia, kahta lähijunaa ja kahta metroa.

Lue lisää


Naiivista rehellisyydestä – Pekka Jylhä

Pekka Jylhä ei pelkää avoimuutta, ei arastele arkuutta ja uskaltaa alistaa itsensä jopa vähän naurunalaiseksikin.

Lue lisää


Kuraattori soveltaa teoriaa – Suomalaista ja ranskalaista maalaustaidetta Keravalla

Conversations-näyttely todistaa kuinka lukemattomin tavoin maalaus on pystynyt ja pystyy uudistumaan. Se on viagraa välillä väsähtäneelle taidemuodolle.

Lue lisää


Kaksitoista suomalaistaiteilijaa Visavuoressa

Tämän itsenäisyyden juhlavuoden näyttelyn tehtävän rajallisuus kilvoittelee yhden jos toisenkin kuvaamataitotunnin aiheen kanssa: ”Maalaa sininen neliö valkoisella pohjalla alle neliömetrin kokoiselle alustalle”.

Lue lisää


Kuvamatka Prahan biennaaliin

Tämänvuotinen biennaali ei saanut ainakaan tshekkiläisiltä taidekriitikoilta kovin hyvää vastaanottoa. Tuntui siltä, että valitut parikymmentä teemaa aina Glokaaleista outsidereista ja Tarinankertojista Balttilaisiin mytologioihin ja Itä-Euroopan kineettiseen taiteeseen lupasivat enemmän kuin itse näyttely pystyi antamaan.

Lue lisää


Pirtolan taidekierros

Malmin Puisto -ympäristötaidenäyttely päätyi sarjaan ”tuunaamisia”: Ilari Kähösen multiompelutyö Muurahais-isi poltettiin osittain poroksi ja muutama muukin veistos reivattiin alkutekijöihinsä. Yölliset analyytikot eivät kriitikoita kaipaa tehdäkseen riko-se-ite-tuuniaan.

Lue lisää


Maalauksia kolmesta suunnasta – Sami Lukkarinen, Thomas Nyqvist, Henry Wuorila-Stenberg

Thomas Nyqvistin kuvaamat tarkentumattomat kaupunkimaisemat summaavat moderniin eetokseen kuuluvan kiihkeän ajankulun toisen puolen: kaupunki voi olla myös pysähtynyt ja puolikuollut.

Lue lisää


Luonnonsuojelua ja sodanvastaisuutta – Purnu 40 vuotta

Juhlanäyttelyn kuratoi tanssitaiteilija Mirja Tukiainen. Vanhojen konkareiden rinnalle hän nosti kaksitoista eri-ikäistä ja eri tavoin taidetta lähestyvää nykytaiteilijaa.

Lue lisää