Tulosta sivuKritiikit 5-07

Miten taide kyseenalaistaa - Pascal Lièvre, Minna Suoniemi, Juan Kasari

Tuntuu siltä, että taidemaailma pystyy nauttimaan globalisaatiosta ilman järkyttäviä sivuoireita. Tällainen kulttuurivaihto ja vuoropuhelu tuntuu varsin tervehenkiseltä, kun mukana ei ole pompöösiä kansallista vientistrategiaa vaan ihan oikeita taiteilijoiden kohtaamisia.

Lue lisää


Isä, poika ja tahtotila – Antero Kahila, Tommi Toija, Anssi Törrönen

Uskonto on aina tarjonnut ensisijaisesti joko lohtua tai sitten vastauksia niihin kysymyksiin, joihin vastauksia ei oikeastaan ole. Mitä Kahila, Toija ja Törrönen tarjoilevat?

Lue lisää


Pyhyys ja pahuus – Milla Toivanen ja Heli Ryhänen

Pyhyyden ei välttämättä tarvitse liittyä kristinuskoon tai mihinkään uskontoon, mutta kristillisestä kuvastosta se löytää tunnistettavan kieliopin.

Lue lisää


Choosing My Religion – Marita Liulia

Marita Liulian valokuva häilyvät visuaalisesti kiehtovan pukeutumisleikin ja haastavien kulttuuristen ja spirituaalisten kysymysten välillä.

Lue lisää


Kuvia sarjassa – Ville Löppönen, Jarmo Mäkilä, Jukka Vikberg

Sarjakuva ja kuvataide ovat likistelleet toisiaan poptaiteesta saakka, mutta mitä moisen kanssakäymisen nykymuodot ovat?

Lue lisää


Adolfo Vera ja Pahan luonto

Näyttelyn nimi ironisoi ihmisten ja median kykyä kadottaa pahan merkitys, tehdä siitä jokapäiväistä, itsestään selvää. Turruttaa yleisö ja viihteellistää paha.

Lue lisää


Planeettojen vuoropuhelua – Helinä Hukkataival, Henrietta Lehtonen, Heidi Romo ja Siiri Pohjolainen

Jään kehräämään tyytyväisyyttäni kävellessäni pois näyttelystä. Ehkä sitä kokee jonkinlaista kuuluvaisuutta – johonkin.

Lue lisää