Tulosta sivuKritiikit 6-06

Perfe sielu perfeessä ruumiissa! – PAIR 01 -performanssitapahtuma

Ikivanhaa underground-liikettä juhlitaan nyt akateemisesti ja kauhistellaan, miten yhdestä julkisesta alastomuudesta ennen muinoin jouduttiin vankilaan ja lööppeihin. Underground ei enää ole skandaali, eikä toiseuteen uskovia rangaista.

Lue lisää


Myyttisessä valossa – Selja Raudas, Pekka Väyrynen, Jussi Juurinen

Teoksen katsominen, jopa taide itse, voidaan ymmärtää unenomaisena tilana, jota ihmiskunnan Suuret Myytit siivittävät. Seija Raudaksen ja Pekka Väyrysen marraskuussa päättyneissä näyttelyissä ihminen esiintyy valon ja viivan rajapinnassa, miltei ympäristöönsä sulautuneena.

Lue lisää


Materiaalirunoutta ja yllätyksiä – Reijo Hukkanen

Veistokset ovat kompleksisia ja maailman sääntöjä vastaan taistelevia kokonaisuuksia. Niissä eheyttä tärkeämmäksi nousee muotojen ja materiaalien monipuolisuus ja tulkintamahdollisuuksien rikkaus.

Lue lisää


Hyvää yhteispeliä Turussa – Hilkka Toivola & Otso Karpakka; Andy Best & Merja Puustinen; Pauliina ja Kalle Turakka

On osin sattumaa, että Turun taidemuseoissa tuotantojaan esittelee samanaikaisesti peräti kolme taiteilijapariskuntaa. Parien yhteistyön luonne vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta yhteisenä piirteenä kaikille kolmelle voisi pitää hyvin sujuvaa – tai sujunutta – yhteispeliä.

Lue lisää


Mitä näin? – Pekka Sassi, Juha Valkeapää, Sari Tervaniemi, Synnöve Rabb

Enpä ollut juuri koskaan aikaisemmin pysähtynyt ajattelemaan sitä, miten erilaisilla kehonkielillä maailmalle ja sen peruskysymyksille pyritään antamaan merkitystä ja sanatonta kieltä tai edes jonkinlaista mieltä.

Lue lisää


Poistaa, lisätä ja sijoittaa – Anneli Sipiläinen, Hannu Siren

Tulevaisuuden yhteiskunta tuskin kuitenkaan muuttuu tätä menoa Joseph Beuysin visioimaksi kokonaistaideteokseksi, mutta nauttikaamme epätietoisessa odotuksessa edes niistä osittaisista.

Lue lisää


Mikä on havainto? – Hanna Jaanisoo, Erkki Mykrä

Puhdasta havaintoa voi tuskin olla – tai sitten se kestää korkeintaan sekunnin murto-osia. Merkille paneminen lienee etymologiansa mukaisesti taiteen perusasioita.

Lue lisää