Tulosta sivuVideot 6-08

Tyko Elo, Brutal Power, Malmitalo, päätty 5.12.2008.
Paula Ervamaa ja Miia Änäkkälä Kaapeli 31.12.2008 asti.
Tarmo Paunu, Suomenlinna 4.1.2009 saakka.

Teksti ja video: Erkki Pirtola

Videokoosteessa on tällä kertaa kaksi mies- ja kaksi naistaiteilijaa. Sen aloittaa Tyko Elo, "tykovammainen" kuvataiteilija eli tykokielellä "dildkonstnär". Elolla on synnynnäinen lukihäiriö, hän ei tunnista välillä kirjaimia, mikä vaikeuttaa kirjoittamista ja puhetta. Tämä näkyy hänen art-brut -tyylissään railakkaana "kuvalukihäiriönä" styroksin, uretaanin, silikonin ja öljyvärin sekatekniikassa. Autosta on kysymys; automaisemasta. Autot lisääntyvät ja täyttävät maan -myös Tyko Elon parodiselta liukuhihnalta.

Toisessa jaksossa mennään Kaapelille kuuntelemaan Paula Ervamaan ja Miia Änäkkälän selvityksiä taiteittensa saloista. Paula kertoo intialaisen monikätisen jumalattaren Durghan voima-olemuksesta ja elämäteatterin kulissien harhoista.  Miia kommentoi puolestaan visuaalista musiikkiaan, jossa lähtökohtana ovat omat musikaaliset tuntosarvet ja kuvaorkesteri soittaa Miian siveltimen tahdittamana maailmanmusiikkia, luomisen mysteereitä. Kaikki syntyy tyhjästä ja monesta pisteestä käsin yhtäaikaa.

Lopuksi Tarmo Paunu sanoo painavat sanansa  Matokatselijasta, Kulissijoulusta, Sitruunapuujeesuksesta ja Kyborgi -ihmisestä, joksi Tarmo muuttuu lopulta teknon pyörteessä.

Kirjoittaja on kuvataiteilija ja kriitikko.